Hej,
det är jag som är Bri och det är mig ni möter när ni vill diskutera cirkulära textilier på ert kontor. Vill ni ha hjälp med montering av gardiner kommer ni träffa våra montörer som kan montera även de mest knepiga gardinlösningarna.
Mina dagar spenderas mest med att hjälpa företag i Stockholmsregionen med deras textila inredning. Självklart hoppas vi att intresset sprider sig över hela Sverige och att cirkulära textilier finns att tillgå från norr till söder. 

Jag har ett förflutet inom kontorsinredning och har inrett mången kontor, främst med cirkulära möbler och där vaknade mitt intresse för att kunna återanvända textilier.
I hela mitt liv har jag sytt, stickat, pysslat med de saker jag redan har. Mormors gamla tyger och kläder blev lapptäcken, gardiner och dukar, brorsans stora hoodies syddes om och blev till klänningar (men det vet han inte om så det talar vi tyst om). Jag tackar generationer av uppfinningsrika släktingar för denna återbruksgen och deras avlagda material.

Jag älskar inredning, färg och form och tycker att bra kvalité som vi producerar idag måste få en chans att leva hela sina liv. Förändring är kul och inspirerande och idag finns en massa alternativ till hur man kan göra det på ett klimatsmart sätt.

Tanken med Rextil är att få företag att se på den cirkulära marknaden först och komplettera med nytt på de ställen där det behövs.
Det främjar både ekonomin för företag och minskar påfrestningen på miljön då vi inte måste tillverka nytt i samma mängd (eller slänga lika mycket).
Visionen är att kunna bidra till att göra miljö ekonomiskt, enkelt och lättillgängligt.

Drömmen med Rextil är att på sikt kunna påverka textilbranschen och bidra till en mindre förorenad framställning av textilier och bättre arbetsförhållanden i de delar av världen där det är problematiskt och svårkontrollerat. Det är svårt för oss att göra själv och det är högt uppsatta mål men tillsammans med medvetna företag, hållbara samarbetspartners och nyproducenter som vill tänka mer cirkulärt kan vi göra skillnad.

Icke att förglömma, konsumenten måste vara med på tåget, där har vi en nyckel och då måste bra, kvalitativa, cirkulära alternativ och sortiment kunna erbjudas.

Rextil är ett av dessa cirkulära alternativ.
Kom gärna med på vår resa.

Visste du t.ex att 1 kg nyproducerad textil kräver mellan 7000 – 29 000 liter vatten beroende på produktionssätt och material.