Rextil och miljön

En sak vi kan göra för att bidra till en positiv förändring för miljön är att se på cirkulära lösningar och ta tillvara på sådant som redan finns. Därför startade vi Rextil och idag levererar vi hållbara textila inredningar till medvetna företag som vill vara med i förändringsprocessen.

Visste du att…Visste du att…Visste du att…Visste du att…Visste du att…Visste du att…Visste du att…Visste du att…Visste du att…Visste du att…

Textilindustrin i siffror

För att producera ett kg textil krävs:

• 7 000 – 29 000 liter vatten

• 1,5 – 6,9 kg kemikalier

• 10 – 40 kg co2e

För att få lite perspektiv

Om vi staplar paket med Arla Eko mellanmjölk på varandra för att kunna få en tydligare bild av vad 29 000 liter vatten verkligen är så skulle vi få ett torn på 6960 m. Empire State Building är 381 m, det ger oss ca 18 st Empire State Buildings på varandra, ett högt torn för 1 kg tyg.

*Allt beror på var det görs, produktionsprocessen, vilket fiberslag och material som används. Källhänvisning: Naturvårdsverket

Rextil har inrett ett 40 tal kontor med återbrukade tyger sen vi startade. Det ger en generell besparing på 6 miljoner liter vatten till skillnad från om vi beställt allt nyproducerat.